menu close menu

Σάμαλι

Υλικά

1 κιλό σιμιγδάλι (μισό ψιλό και μισό χονδρό)
½ κιλό ζάχαρη
1 κουταλάκι τριμμένη μαστίχα
2 ποτήρια νερό
1 ποτήρι πορτοκάλι χυμό
2 φακελάκια μπέικιν πάουντερ
Σιρόπι : 4 ποτήρια νερό , 4 ποτήρια ζάχαρη

08 GLYKA B:Layout 2Εκτέλεση

Ανακατεύουμε προσεκτικά και ανάλαφρα τα υλικά. Ψήνουμε στους 180οc για 50 λεπτά. Περιχύνουμε το σιρόπι καυτό , πάνω στο ζεστό γλυκό.

Δεκεμβρίου 30, 2014 | Άγιο Όρος, Μοναστηριακές Συνταγές | Σχόλια κλειστά